Меню сайту
Google tools

Коментарі
Класс! Так и навевают летнее настроение!

ссссуууууппппееерр

Класс! Очень женственные и легкие!

Какие солнечные и радостные!

Бабочки получились просто шикарные! Лёгкие и воздушные! А вживую - глаз не от

Головна » 2009 » Листопад » 9 » Збирач бісеру

Збирач бісеру
01:02

Для багатьох людей, що плетуть з бісеру, часто постає питання як зібрати бісер. Причин може бути декілька: 1) після закінчення роботи чи перерви залишки потрібно заховати в пакетик, баночку і т.д. 2) неприємніша – бісер розсипався і буває, що в дуже важкодоступних місцях. З метою зберегти бісер і нерви пропонуємо зробити збирач для бісеру з підручних матеріалів:

  • Груша медична процедурна – 1 шт.
  • Шприц 5 мл одноразовий (із зміщеним від центру „носиком”) + футляр від його голки
  • Лак для нігтів і стара капронова панчоха

Процедура виготовлення:

  1. обрізаємо закритий футлярчик для голки на 1-2 мм, отримуємо трубочку.
  2. виймаємо поршень зі шприца, обрізаємо його „носик” і збільшуємо отвір (наприклад, свердлом, гострим ножем і т.д.), щоб туди вліз футляр для голки.
  3. в отвір вставляємо зсередини шприца футляр для голки, щоб він стирчав назовні на 1-1,5 см. Місце з’єднання має бути якомога щільнішим, воно не повинно пропускати повітря, якщо все-таки пропускає – загерметизуйте (клеєм, лаком для нігтів і т.д.)
  4. грушу краще брати без пластикового наконечника, щоб її носик поміщався в шприці. Отвір в груші надто малий, тому потрібно від неї кілька сантиметрів відрізати, доти, доки він не стане достатньо великим (майже як трубочка від футляру для голки).
  5. для того щоб відрізати від капронової панчохи кружечок діаметром 2-3 см, попередньо по периметру намічаємо кільце шириною 0,5 см лаком для нігтів (аби не пішли очка при відрізанні). Коли лак трошки підсохне, відрізаємо і накладаємо на обрізаний носик груші і натягаємо заготовку зі шприца, таким чином капроновий клаптик „приклеїться” до груші. Після того як лак підсохне, збирач готовий!

Щоб збирати бісер, потрібно стиснути грушу (не напрямляйте її на розсипаний бісер), піднести до розсипаного бісеру і відпустити її. Потік повітря підхопить бісеринки і затягне в шприц, при цьому капронова сіточка не дасть їм залітати всередину груші. Як тільки груша відновить свою форму, бісеринки зберуться всередині шприца. Трубочка з футляра для голки не дасть бісеру висипатись зі збирача. Шприци зі зміщеним носиком найкраще підходять для збирача, тому що між трубочкою і стінками шприца влазить більше бісеру (це важливо, коли бісеринки великого розміру). Після того, як бісер зібрано або заповнено збирач, шприц акуратно знімають з груші і висипають бісер на місце.

Кілька порад:
Трубочку можна брати довшу, ніж футляр для голки, це дасть ефективно більший об’єм збирача, тобто більше бісеру за раз можна зібрати. Проте між трубочкою і грушею відстань має бути хоча б 0,5-1 см.
Можна брати шприци більшого об’єму, при цьому треба підігнати грушу під внутрішній діаметр шприца і тоді можна брати ще довшу трубочку.

Переглядів: 4232 | Додав: ulyafare | Рейтинг: 5.0/4 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Географія гостей
Форма входу
Статті
Музей игрушек в Праге
Як вибрати брошку
Як вибирати сережки
Марія Калиняк "Українська вишивка", бісерні прикраси
Жіночі прикраси в Україні
Записи в блозі
Виставка моїх виробів з бісеру в бібліотеці ім. Марко Вовчок
Новорічні листівки (фото - Дмитро Гончаров)
З Новим 2016 роком!
Івано-Франківськ / серпень 2015
Андріївський узвіз, День Києва 31.05.2015
Пошук
Друзі
Made in Ukraine: сайт про рукотворне мистецтво В'язання - Українське в'язання з любов'ю
Цікаве
каталог сайтів Украинский портАл
Каталог MyList.com.ua Безкоштовний каталог сайтів
Украина онлайн Культурна Україна. Каталог сайтів ЛітПорталу Проба Пера
Copyright © 2009-2024 Уляна